Jak si správně provonět domácnost? Pomůže aromaterapie

14.4. 20200 Komentářů

Za okny už to voní jarem, ale my musíme většinu času trávit doma. Nelehká situace zřejmě ještě nějaký ten pátek potrvá a jisté je, že Velikonoce budou letos jiné. Jak se z toho všeho doma nezbláznit a zpříjemnit si pobyt mezi čtyřmi stěnami, které se proměnily v domov, home office a školu nebo školku najednou? Zkuste se ponořit do světa aromaterapie.

O tom, co je to aromaterapie a jak funguje jsme si řekli v minulém článku, který si můžete přečíst zde. A jak nám může tato voňavá medicína pomoci v současné situaci? Jednoduše. Vytvořme si za pomocí vůní to správné prostředí pro práci, relaxaci nebo spánek.

Home office,

Domov místo odpočinku, relaxace a home office.

Škola a práce z domova

S koncentrací na práci či učivo vám pomůžou svěží citrusové vůně jako je citrónová tráva, pomeranč, mandarinka, pomelo nebo jablko. Zároveň jsou dobrými pomocníky při zvládání stresu, kterému jsme teď všichni z nás vystaveni více než obvykle. Pokud máte možnost, vyčleňte si doma místo, kde se budete s dětmi učit nebo pracovat a doplňte jej aroma difuzérem nebo vonnou sklenicí s citrusovou vůní. Pokud si k tomu navíc jako svačinku nějaký ten citrus nebo jablko sníte, úspěch je zaručen.

Aroma difuzér I.

Aromadifuzér OLORI

Po práci je čas na relaxaci

Odpočinek, ke kterému byl domov především určený je třeba dodržovat i v době karantény. I když se to všude kolem nás hemží návody, jak si správně uklidit skříň nebo spíž, nezapomínejte dostatečně odpočívat a třeba se i trochu nudit. Kokos, šeřík, levandule nebo máta, všechny tyto vůně vám doma vytvoří příjemný prostor pro relaxaci. Máta a levandule navíc umí pomoci i s bolestí hlavy. Výbornými účinky se pyšní také eukalyptus. Nejenže vám pomůže zbavit se nachlazení, ale umí si poradit i s nepříjemnými zápachy a pozitivně ovlivňuje spánek. Zapomínat nesmíte ani na své drahé polovičky. K navození té pravé atmosféry pro romantický večer ve dvou se skvěle hodí jasmín, patchouli, vanilka, růže nebo santálové dřevo.

Difuzér

Aromadifuzér s vůní

Všichni bychom asi rádi znovu cítili vůni svobody. Svobody volně se pohybovat, vidět své blízké, kdy se nám zachce a svobodně se scházet na pivo s kamarády. Tento pocit bohužel žádná vůně nenahradí, ale naděje umírá poslední a té svobody se určitě dočkáme. Celá nastalá situace je pro nás velkou zkouškou trpělivosti, tak buďme trpěliví, povzbuďme všechny, kteří i nyní pracují na více než sto procent a věřme v lepší zítřky.

Domov

Rodina domov

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..