Podzim s vůní exotiky

21.9. 20210 Komentářů

Podzim. Slovo, které ve spoustě z nás vzbuzuje negativní emoce. Zase bude brzy odpoledne tma, zima, budeme se oblékat do několika vrstev oblečení, tahat s sebou všude deštníky a taky spoustu papírových kapesníků, protože jisto jistě přijde nějaké to nachlazení. Energie nabitá přes léto brzdy dojde a místo venku budeme více času trávit doma. Nejsou to ty nejlepší vyhlídky. Čím si toto období zpříjemnit?

Podzim s vůní exotiky

Povzbuďte se s citrusy

Období podzimu, které podle kalendáře začíná 23. září, je spojeno se spoustou vůní. Všechno v přírodě se mění, barví se listí na stromech a vzduch je najednou jiný, čerstvější a podzim v něm jde zkrátka cítit. Pokud máte pocit, že na vás spolu s padajícím listím padá i ponurá nálada, vyzkoušejte citrusové vůně. Že vám to přijde zvláštní? Vůně exotického ovoce se přece nemůže na podzim hodit. Opak je ale pravdou, právě citrusy jsou díky svým blahodárným účinkům pro nadcházející období správnou volbou. Citron, Pomeranč, nebo Mandarinka dokáží povzbudit a zároveň pomůžou s přemírou stresu a udržením koncentrace. Pomeranč navíc zažene únavu a umí navodit pocit tepla a bezpečí.

V kombinaci se Skořicí je výborným pomocníkem pro dodání energie v náročných pracovních dnech. Svěží Mandarinka v sobě zase ukrývá antidepresivní účinky. Jen si vzpomeňte, jak vás dokáže v kanceláři příjemně naladit vůně kolegovy oloupané mandarinky ke svačině. Všechny citrusy jsou také vhodné k detoxikaci těla, která je po náročném létě potřeba. Tak jako my trávíme na podzim více času doma i hmyz se snaží dostat do tepla a jeden zbloudilý komár nás dokáže v noci pěkně potrápit. I s ním si ale umí citrusy poradit, stejně jako s nepříjemnými zápachy.

Eukalyptus

S nachlazením pomůže Eukalyptus

Chladnější počasí a změna teplot nenechá jen tak někoho bez újmy. Počasí si s námi totiž začne zahrávat a ranní mrazíky budou doprovázet velmi teplá odpoledne. No koho by to nerozházelo? Nachlazení umí na podzim pěkně potrápit, a proto nezapomeňte, že kromě teplého čaje a odpočívání pod dekou má skvělé účinky Eukalyptus. Pomůže vám s ucpaným nosem a celkovou bolestí svalů a hlavy. Zároveň má pozitivní účinky na spánek, který je v době nemoci důležitou součástí léčby.
Ačkoliv je podzim v plném proudu a zima už klepe na dveře, i toto období má v sobě kouzlo. Vždyť není lepší pocit, než venku trochu promrznout a ve správně provoněném interiéru se pak s čajem v ruce pomalinku rozehřívat.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..